O meni

Alenka Kaštrun,

uni.dipl. pravnica, specializantka psihoanalitične psihoterapije, Master RPT praktik, PK Yoga učiteljica, več kot desetletna učiteljica meditacije, NLP, DP4 in PEAT praktikantka, direktorica Zavoda za izobraževanje in svetovanje Beyondmind. 10 let svetujem in izobražujem vodilne kadre in njihove zaposlene na področju  čustvene inteligence na delovnem mestu.

Kot poslovna  svetovalka na področju izobraževanja in razvoja zaposlenih, podjetjem in posameznikom pomagam razvijati veščine socialne in čustvene  inteligence za graditev dobrih odnosov na delovnem mestu. Udeležence predavanj in delavnic skušam ozavestiti glede nezavednih mentalnih in čustvenih vzorcev in jih naučiti kako skozi pristope psihoanalize, joge meditacije in ostalih pristopov učinkovito in dolgotrajno obvladovati stres oz. preprečevati izgorelost.

 

Nisem tipična svetovalka. Sem specializantka psihoterapije, ki deluje v kapitalističnem svetu.

To je kar precejšen izziv.

Imam strokovno znanje o tem kako deluje človeška psiha in poznam vsa PRAVA orodja za njeno spremembo.

Cenim pristen in »staromoden« človeški stik, gradim na strokovni perspektivi dela z ljudmi in v vse tkem empatijo. Zato, ker verjamem, da premika svet in zato, ker jo vi vsak dan bolj iščete.

 

Izobrazba

 

Univerza v Mariboru, Pravna fakulteta;  Univerzitetna diplomirana pravnica

SFU Fakulteta za psihoterapevtsko znanost Univerze Sigmunda Freuda v Ljubljani; Specializantka psihoanalitične psihoterapije

 

Dodatna usposabljanja:

Transformational Magic Pty Ltd, Australia;  Master RPT Practitioner

Ashok Tree Community Center, Yoga Aliance; Prana Kriya Yoga Teacher

 

 

NEKAJ REFERENC:

Krka d.d., Gorenje, Iskratel d.o.o., Univerza v Ljubljani, Continental Adria pnevmatike d.o.o., Ljudska univerza Kranj, Gospodarska zbornica Slovenije, Gospodarska zbornica Dolenjske in Bele krajine, Razvojni center Novo mesto, Občina Krško,...

 

O MENI SO POVEDALI:

 

Delavnica je več kot le ogledalo svojega ravnanja

»Delavnica Alenke pripomore k samozavedanju, je več kot refleksija oziroma ogledalo svojega ravnanja. Je zavedanje in pomoč pri premagovanju ovir, tako v osebnem, kot v profesionalnem življenju. Daleč od poplave komercialnih pristopov k osebni rasti, je osebna rast sama. Z njeno pomočjo lahko človek postane boljši, vse to pa pripomore k boljši samopodobi in lažjemu premagovanju življenjskih ovir.«

Karmen Romih, direktorica doma Viharnik

 

Delavnice v organizaciji zavoda Beyondmind sem se udeležila že drugič in sem enako kot prvič navdušena nad izvedbo. Alenka je odlična predavateljica, ki ima veliko posluha in tudi zna svetovati. Skozi izvedbo se je izredno potrudila približati posamezniku ter s konkretnimi nasveti in vajami pokazala, kako smo lahko še boljši pri svojem delu in komunikaciji. Predvsem pa zna postaviti ogledalo. Vsekakor bi se ponovno udeležila tovrstnih delavnic in usposabljanj in priporočam prav vsem, ki bi radi naredili kaj več v smislu svoje čustvene inteligence in boljših odnosov ter razumevanja."

Lejla Gušmirović, direktorica prodaje v podjetju Agenda d.o.o.

 

"Najprej moraš sprejeti sebe in se imeti rad!"

Že ob prvem stiku in pogovoru z Alenko sem globoko v sebi vedela, da je to zame priložnost, da resnično povem svoje mnenje in pojasnim svoje počutje. Takrat sem bila namreč popolnoma na tleh.

Danes se sprejemam takšno kot sem, ker z mano ni nič narobe! Sem samozavestna, nasmejana in zaupam sebi in svojim odločitvam. Povem svoje mnenje in stojim za svojimi stališči. Ne obremenjujem se z drugimi in njihovim mnenjem. S tem se je izboljšalo tudi moje delo socialne delavke, ki ga z veseljem opravljam.

Anice Vreže, socialna delavka

 

Izjave udeležencev delavnice čustvene inteligence v podjetju Krka d.d.

* Delavnica mi je pokazala pot do osvoboditve pred samim seboj. Upam, da se še srečamo.

* Super in zelo uporabna delavnica, ki da človeku misliti. Zelo prijazna in topla predavateljica. Vse pohvale in upam, da se še srečamo.

* Hvaležna sem za priložnost biti na taki delavnici. Z vašim pristopom so kompleksne in težke teme dobile pojasnilo in konkretne možnosti za reševanje.

* V 20.letih delovne dobe in ob ogromnem številu izobraževanj lahko mirno rečem, da je bila to najboljša delavnica. Unikatna, strokovna, interaktivna, poglobljena, izvrstna!

 

Izjave udeležencev delavnice obvladovanja stresa podjetja Iskratel d.o.o.

* Učim se, kako je pomembno, da se znamo ozavestiti in spremljati naše občutke ter se z dihanjem umiriti.

* V današnjem ponorelem času se je potrebno bolj posvetiti samemu sebi. Tečaj je odličen opomnik na to.

* Tečaj mi pomaga pri delu. Sem bolj umirjen, bolj razumem svoje in tuje reakcije, znam se umiriti.

* Vsakič sproti se mi uspe sprostiti, ker tečaj poteka dlje časa je posledično učinek boljši, ker me vsakič sporoti opominja na napake in mi ponuja nasvete, kako si pomagati v danih situacijah.

* Tečaj ponuja pomembne veščine  v tem času.

* Alenka je izredno podkovana. Ima ogromno znanja in izkušenj. Zna nam predstaviti tehnike tako, da jih razumemo in uporabimo tudi, ko je ni z nami.

 

E-novice

Prijavite se in poslali vam bomo brezplačen posnetek vodene sprostitve
S prijavo soglašam, da se posredovani podatki uporabijo za namene poslovne komunikacije. Več o politiki zasebnosti.

Zadnja objava na blogu

01.09.2020
Interpretacija sanj

»Potem, ko smo prehodili ozko sotesko in nenadoma prispeli na vzpetino, kje se poti delijo in se  na vse strani odpira najlepši razgled, lahko za trenutek postojimo in premislimo, kam bomo krenili najprej.

Podobno se godi tudi nam, potem, kos smo dosegli prvo interpretacijo sanj. Stopili smo v jasnino nenadnega spoznavanja. Sanje niso brez pomena, niso nesmiselne, ne implicirajo, da del našega predstavnega zaklada spi, medtem, ko se drugi prebuja. Sanje so povsem pojaven psihičen pojav, so izpolnitev želje.«, je v pismu prijatelju napisal Freud.

V vrsticah njegove knjige Interpretacija sanj, Freud namigne na to, da se bomo kljub množici vprašanj razveselili tega spoznanja. In res je tako. Interpretacija sanj je (vsaj po mojih izkušnjah) ravno toliko zanimiva in navdušujoča, kot lahko postane grenko spoznanje, ki odpira pot v odstiranje tega, kar je še za poiskati.

 

Sledite nam

Beyondmind socialna omrežja